KUCHNIA MANDARYNY
RYBA PO GRECKU:
SKŁADNIKI:
• 1 kg płatków mrożonych z Mintaja
• 1 kg cebuli
• słoik przecieru pomidorowego (koncentratu)
• olej
• mąka
• liście laurowe
• pieprz ziarnisty i mielony
• vegeta
• słoik sypki
• 0,5 kg marchewki
• 0,5 kg pietruszki
• seler
• por
PRZYGOTOWANIE:
Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na grubej tarce. Cebulę i pora pokroić w piórka. Wszystko wrzucić na rozgrzany olej. Dodać liść laurowy, pieprz. Chwilę dusić. Dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Rybę obtoczyć w mące i wrzucić na rozgrzany olej. Wkładać warstwami: ryba - warzywa - ryba - warzywa...
JAJKA FASZEROWANE:
SKŁADNIKI:
• Jajka
• Pęczek pietruszki
• Koperek
• Majonez
• Bułka tarta
• Vegeta
• Pieprz
• Sól
• Olej
PRZYGOTOWANIE:
Jajka gotować na twardo, rozpołowić, wydrążyć środek. Zmielić, dodać pokrojoną pietruszkę, koperek, przyprawy, majonez. Włożyć do skorupek, obtoczyć w bułce tartej, wrzucić na rozgrzany olej.
POTRAWY, KTÓRE SĄ WYMIENIONE WYŻEJ ZOSTAŁY PRZYGOTOWANE PRZEZ MARTĘ - MANDARYNĘ WRAZ Z JEJ SIOSTRĄ MAŁGOSIĄ W PROGRAMIE "PYTANIE NA ŚNIADANIE"
źródło:
www.mandaryna.prv.pl